Till senaste kommentaren

Hur väljer jag kulör till husgrunden?

Vi ska måla om vårt hus och har valt kulörer för fasad och fönsterfoder. Men hur ska man tänka när man färgsätter husets sockel? Jag tänker att en alltför ljus grund blir märkligt och att kulörerna ändå måste gå lite ton i ton? Fast ändå bryta av. Eller ska man ha samma på grund och fönsterfoder?

Alcro Kundcenter

Kommentarer


 • Hej,

  För ett bra resultat räcker det inte med att hitta en bra färg på fasaden. Minst lika viktigt för intrycket av huset är färgerna på husets övriga delar. Det är en lyckad kombination av kulörer på väggar, fönster, dörrar, snickerier, tak och andra detaljer som ger huset en väl avvägd karaktär. Även upplevelsen av husets form påverkas av färgvalet.

  En enhetlig färgsättning förstärker upplevelsen av byggnadens form, medan många olika kulörer istället splittrar. När det kommer till grunden, gäller det att välja en kulör som kompletterar de övriga kulörerna utan att ta över.

  Jag rekommenderar att du väljer en kulör med samma ljushet som huset i övrigt eller en mörkare. En ljusare kulör på grunden ger känslan av att huset svävar.

  Här kan du läsa mer om att måla husgrunder:
  http://www.alcro.se/Utomhus/Kollektioner/Husgru...

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.