Storm 184

Hej!
Mina ytterdörrar är målade i Storm 184 matchat med Blekrosa 483 på fasaden. Jag skulle nu vilja beställa en fasadskylt i en kulör som matchar Storm, men hittar inte koderna för den någonstans. Jag skulle helst vilja ha hex-koden, eftersom det är denna som skyltmakaren använder sig av för att få rätt kulör. Går det att genomföra?
Maria Egestål

Kommentarer

 • Hej Maria

  Javisst kan du få Hex-kod.
  Tänk dock kulörer ibland kan upplevas lite olika på olika typer av ytor och material.
  Christina
 • Hej Maria
  Jag ber om ursäkt!!
  Mitt svar till dig gick iväg innan jag skrivit klart!

  Javisst kan du få Hex-kod.
  #7D8A90

  Tänk dock kulörer ibland kan upplevas lite olika på olika typer av ytor och material. Om det var ett tag sedan din dörr målades kan även kulören Storm över tid har förändrats lite på din dörr om den tex påverkats av solljus ets.

   Om du har fler frågor eller undrar över något i vårt svar här är du självklart välkommen åter.

  Hälsningar


  Christina
 • Tack så mycket! ⚘️
  Maria Egestål
 • Hej. Skulle behöva ett ncs s nummer eller ett ral-nr som motsvarar 184 storm . Tack på förhand. Danne
  Danne mutzell
 • Hej Danne
  Tack för din fråga.
  Den kulör i NCS utvalda färgkarta som är närmast och mest lik vår 184 Storm är NCS S S 5010-B10G. Och mest lika RAL kulör RAL 7000

  När vi skapar våra egna kulörer så hämtas inte dessa från den redan befintliga färgkartan med NCS kulörer utan skapas av våra egna kulörexperter.
  Därmed hamnar våra kulörer sällan exakt på samma värde som NCS, dvs de kan ligga nära flera olika NCS-kulörer eller tex ligga mellan två av dem.

  NCS systemets färgkarta innehåller kulörer i jämförelse mot  de som vi med ögat kan uppfatta. Och våra kulörer skiljer sig därför ibland från den kulör som i NCS är mest lik.
  Därför bör du vara noga vid färgbeställningar att alltid uppge vårt kulörnamn och inte det NCS som ligger närmast, för att få rätt kulör tillblandad.

  Men för tex Bygglovsansökan eller för att nyansbestämma en kulör kan man använda de NCS kulörer som ligger närmast våra kulörer.
   Om du har fler frågor eller undrar över något i vårt svar här är du självklart välkommen åter.

  Hälsningar
  Christina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.